Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Υφυπουργείο Αθλητισμού το Μεγαλείο σου!

      Ένα χρόνο πριν ,  κάποιοι παράγοντες  λόγω του σκανδάλου με   τα στημένα παιχνίδια είχαν  βρεθεί προφυλακισμένοι  και οι  ομάδες τους - Ολυμπιακός  Βόλου και  Καβάλα -είχαν αποβληθεί από το πρωτάθλημα.

     Μαζί με τις ομάδες αυτές  αλλά για λόγους  οικονομικούς  αποβλήθηκε και  ο Ηρακλής  Θεσσαλονίκης  . Σήμερα και  ένα  χρόνο  αργότερα, η πολιτική ηγεσία του αθλητισμού όχι μόνο δεν προχωράει το ξεκαθάρισμα του σκανδάλου , αλλά αντίθετα το κουκουλώνει και το πριμοδοτεί! με την επιστροφή  των ομάδων στο πρωτάθλημα της Φουτμπόλ Λιγκ .
     Ο χαρακτηρισμός  του υφυπουργού   κ. Ιωαννίδη ότι η αποβολή των ομάδων ήταν άδικη ,πριν καν τα δικαιοδοτικά όργανα  αποφανθούν τελεσίδικα, (!)  έδωσε το σύνθημα στα καλά παιδιά της ΕΠΟ, της  Σούπερ και  Φουτμπόλ Λιγκ  και τους λοιπούς συγγενείς  του ποδοσφαίρου της κίνησης των διαδικασιών επαναφοράς τους στο πρωτάθλημα . Βέβαια  την παρέμβαση αυτή  την δέχθηκαν  σαν   αλατοπίπερο στα «μαγειρέματά» τους ,μια και ο κρατικός  ΟΠΑΠ άνοιξε ξανά την κάνουλα  για να επιβραβεύσει  την θρυλούμενη προεκλογικά  από τον Πρωθυπουργό  εξυγίανση.
ΕΡΩΤΗΜΑ
     Το ερώτημα που ανακύπτει είναι:  τι άλλαξε φέτος και αντί για  κάθαρση  προέκυψε διοικητική και πολιτική αποκατάσταση;  Δεν θέλουμε να πιστεύουμε  ότι είναι αυτό που λέγεται : ότι δηλαδή  άλλαξε η πολιτική ηγεσία  και πρέπει να επιστρέψουν τα ποδοσφαιρικά  εικονίσματα , όπως είναι ο Ηρακλής  που  έχει οπαδούς, οι οποίοι έχουν δικαίωμα  ψήφου!  
       Δυστυχώς, τα παραπάνω επιβεβαιώνουν και οι δηλώσεις του αντιπροέδρου του Ηρακλή  κ. Μανίκα,  ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά  στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» ότι «Ο κύριος Ιωαννίδης ό,τι μας είπε το έκανε» καθώς και ο διάλογος με τους ανθρώπους του Ηρακλή  όπου είπε: "Δεν φταίει κανείς. Εγώ φταίω που "άνοιξα" το θέμα"!  για να απαντήσει άμεσα ο   αντιπρόεδρος λέγοντας:
"Δεν άνοιξες εσύ το θέμα, αλλά ο κόσμος του Ηρακλή που είναι τρία χρόνια στους δρόμους"!
ΣΧΟΛΙΟ:

       Ειλικρινά αυτό το καινούργιο  φέρνει στον αθλητισμό  ο   κ. Ιωαννίδης , την αποκατάσταση δηλαδή της ηθικής – κατά την άποψή του- τάξης    δια της παρανομίας;,  μια και νομικά δεν υφίσταται  έρεισμα.

   Δηλαδή ,  κλειδί  της υπόθεσης ακόμη και σήμερα είναι η  ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ !
    Όσο  για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου μπορεί να περιμένει, εκτός  και αν  η διασπάθιση του χρήματος  υποπέσει στην αντίληψη της Τρόικας τόσο της εξωτερικής , όσο και της εσωτερικής.
    Το χειρότερο όμως για την αξιοπιστία της  Χώρα μας - για την οποία μάχεται  η τρικομματική κυβέρνηση-  είναι  να   πληροφορηθούν  την απόφαση αυτή οι Σκωτσέζοι  που έστειλαν  τη βασίλισσα  Ρέιντζερς στην τέταρτη και τελευταία επαγγελματική κατηγορία της Σκωτίας.
 Υστερόγραφο: Θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα  η άποψη  επ΄αυτού και του αλήστου  μνήμης  υπερκομματικού και έγκαιρου σχολιαστή κ. Γιώργου Γιαννάκη.
kranasg.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου