Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος .


    Εάν  επιχειρούσε κανείς μια σύγκριση ανάμεσα  στο σημερινό  πρωθυπουργό και τον τέως  αποχωρήσαντα  πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γ Παπανδρέου, θα εύρισκε  πολλά κοινά σημεία και ίσως  προέβλεπε  και τα μελλούμενα, όσον αφορά στην πορεία της χώρας μας,  μια και η ιστορία , η γνώση δηλαδή του παρελθόντος, βοηθάει στο να κατανοήσουμε  το παρόν και να  κάνουμε  μια σχετική πρόβλεψη για το μέλλον 
   Συγκεκριμένα :Αρχικά,  ο κ. Γ. Παπανδρέου  το 2010 κέρδισε τις εκλογές  με το σύνθημα , κυρίως,  ¨λεφτά υπάρχουν¨, ενώ ο κ. Σαμαράς κέρδισε  την πρωτιά στις φετινές εκλογές υποστηρίζοντας  ότι η πολιτική περικοπής μισθών και συντάξεων είναι καταστρεπτική  (δικαιολογημένα) για τη χώρα, γιατί βαθαίνει την ύφεση…..  και γι’ αυτό υποσχόταν  όχι πλέον περικοπές  μισθών και συντάξεων, όχι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια.
    Έπειτα, η εύκολη λύση κάλυψης των ελλειμμάτων  του Προϋπολογισμού  για τον κ. Παπανδρέου ήταν οι περικοπές μισθών και συντάξεων των δημόσιων υπαλλήλων, ενώ την  ίδια πρακτική  ακολουθεί και ο κ. Σαμαράς.
 Ο κ. Παπανδρέου  δεν  πήρε και, κυρίως,  δεν εφάρμοσε κανένα  μέτρο φορολόγησης  του μαύρου χρήματος, την ίδια  όμως πολιτική ακολουθεί και ο κ. Σαμαράς;  δηλαδή πολιτική και των δύο είναι να επωμιστούν  το κόστος της κρίσης, για την οποία δεν ευθύνονται  οι ίδιοι, οι φτωχοί και οι μικρομεσαίοι.
  Ακολούθως,  ο κ. Παπανδρέου διατυμπάνιζε ότι για χάρη της ¨σωτηρίας της πατρίδας¨ δεν υπολόγιζε το πολιτικό κόστος , το ίδιο ακριβώς εννοεί και ο κ. Σαμαράς λέγοντας ότι θα πάρει τα  ¨αναγκαία¨ μέτρα κι ας πέσει.
 Δεν μας είπαν  όμως και δε μας  λένε  οι δύο αυτοί κύριοι ποιος  πλήρωσε ή ποιος  θα πληρώσει το κόστος της πτώσης τους;
 Η απάντηση  είναι  ευνόητη: ο  λ α ό ς.
 Συνεπώς , πρόκειται για τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.
Πώς θα μπορούσαμε, λοιπόν, να σωθούμε, από τις καταστρεπτικές τους πολιτικές;
    Το χρέος της χώρας μας, όσα  τέτοια μέτρα  κι αν  παρθούν,  και θα παρθούν, δεν είναι διαχειρίσιμο. Επομένως, απαιτείται αναπτυξιακή πολιτική, νέο ¨κούρεμα¨ των ομολόγων  των ξένων τραπεζών, και  πάνω  απ΄όλα ένας ηγέτης  άφθαρτος και αδιάφθορος που  θα σηκώσει το  ανάστημά του στους τοκογλύφους πιστωτές μας και θα εφαρμόσει, επιτέλους, φιλολαϊκή και προς όφελος της χώρας μας πολιτική.
www.kranas.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου