Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Οι ευθύνες του πάλαι ποτέ δικομματισμού



    Οι ευθύνες του πάλαι ποτέ δικομματισμού (Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ),  και  των οικονομικών «ελίτ» της τελευταίας τεσσαρακονταετίας είναι δεδομένες.  Αποτυπώνονται  στα στοιχεία, όπως αυτά δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής   και δεν αποτελούν πολιτικολογία  σε  οικονομικά θέματα, όπως έσπευσαν να μου αποδώσουν  φίλοι του fb σε σχόλιο μου για τη διόγκωση του ελλείμματος από τον κ. Καραμανλή και τον μετέπειτα πρωθυπουργό  κ. Παπανδρέου που έβαλλε τη  Χώρα, χωρίς την έγκριση  του λαού, στο Δ.Ν.Τ.

      Η    Χώρα μας  βρισκόταν σε κατάσταση έξαρσης του δανεισμού επί 10 χρόνια πριν από το μνημόνιο. Όποιος επιθυμεί να «ξεναγηθεί» στα δημοσιονομι κά –και λοιπά οικονομικά και μη– στοιχεία της Ελληνικής Δημοκρατίας μπορεί να το κάνει στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ ,ούτε απόρρητα είναι, ούτε διαβαθμισμένα. Αντιθέτως, είναι αναρτημένα σε όποιον καλοπροαίρετα έχει τη διάθεση να τα μελετήσει και να βγάλει τα συμπεράσματά του.
  Συνοπτικά τα στοιχεία  που σήμερα  είναι δεδομένα  αποκαλύπτουν τα  εξής: Το 2004, έτος των Ολυμπιακών Αγώνων, το έλλειμμα ξεπέρασε το 7%, μειώθηκε πρόσκαιρα το 2005 και από το 2006 (5,9%) έως και το 2009 ανέβηκε σχεδόν 10 ποσοστιαίες μονάδες φθάνοντας στο 15,2% (τα έτη 2007 και 2008 ήταν 6,7% και 10,2%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου