Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Φορολογικές δηλώσεις 2016: Άρχισε η υποβολή στο Taxisnet


Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για την υποβολή των δηλώσεων και ήδη οι πρώτοι φορολογούμενοι, υπέβαλαν τις φετινές τους δηλώσεις εισοδήματος. Περίπου 6.000.000 φορολογούμενοι θα
έχουν χρονικό περιθώριο τριών μηνών, καθώς η προθεσμία υποβολής θα διαρκέσει ως τα τέλη Ιουνίου, για να συμπληρώσουν και να υποβάλουν το βασικό έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης, το οποίο έχει αλλάξει σε ελάχιστα σημεία σε σύγκριση με το περυσινό.

Στο σύστημα έχουν ήδη ενσωματωθεί τα στοιχεία για τα εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις, οι τόκοι από τους τραπεζικούς λογαριασμούς καθώς και οι αμοιβές από την άσκηση ελεύθερου επαγγέλματος. Με τα σημερινά δεδομένα, ο φόρος θα πληρωθεί σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, με την πρώτη να πρέπει να εξοφληθεί στα τέλη Ιουλίου, ενώ οι άλλες δύο πρέπει να εξοφληθούν ως το τέλος Σεπτεμβρίου και ως το τέλος Νοεμβρίου αντίστοιχα.

Πάντως στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η επέκταση σε 6 ή 7 μηνιαίες δόσεις της αποπληρωμής των φόρων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι, αλλά και να αποφευχθεί η συσσώρευση ληξιπροθέσμων οφειλών.  
Ο ιστότοπος  μας   θα είναι ανοικτός  και στη διάθεση του κάθε πολίτη  για την παροχή οδηγιών  στο πώς   θα δηλωθούν φέτος τα εισοδήματα  και θα συμπληρωθούν οι κωδικοί του βασικού  εντύπυο Ε1 της φορολογικής δήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου