Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

ΔΗΛΩΣΕΙΣ Χ. ΜΑΝΤΑ ΓΙΑ ΠΕΑΚΙ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


      Αναδημοσιεύουμε τις δηλώσεις του κ. Χ. Μαντά βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ  για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Π.Ε.Α.Κ.Ι.

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Χρήστος Μαντάς επισκέφθηκε χθες τα γραφεία του Π.Ε.Α.Κ.Ι. και είχε ενημερωτική συνάντηση με τον Πρόεδρο και με μέλη της Επιτροπής Διοίκησης, της οποίας η θητεία λήγει τις προσεχείς ημέρες, για να ενημερωθεί για τα προβλήματα λειτουργίας των δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης.
Αρχικά έγινε αναφορά στα ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις της διοίκησης του Π.Ε.Α.Κ.Ι. με την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννενα και ιδιαίτερα τα ζητήματα της απόδοσης από την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα των οφειλομένων για την χρήση των αγωνιστικών χώρων, καθώς τα θέματα κατασκευής και συντήρησης των αγωνιστικών χώρων, που έχουν φτάσει σε ακραίο σημείο φέτος, ακόμη και με την συντήρηση του χλοοτάπητα..
Στη συνέχεια έγινε εκτενής επισκόπηση των προβλημάτων χρηματοδότησης, προσωπικού και λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων.
Χαρακτηριστικά, όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου, η μείωση χρηματοδότησης την τελευταία χρονιά έφτασε στο μισό (κοντά στις 500 χιλ ευρώ) ενώ και από αυτά τα χρήματα έχουν έρθει μέχρι τώρα περίπου τα μισά , το «στέγνωμα» από προσωπικό (μόνο 5 άτομα σε όλες τις εγκαταστάσεις- Παρ' όλο που ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας προβλέπει συνολικά τριάντα τρεις θέσεις εργασίας δεν έχει εγκριθεί ακόμη και ούτε πρόκειται να προχωρήσει σύντομα η πλήρωση των θέσεων αυτών.) οδήγησε στο σημείο να μην υπάρχει υπεύθυνος υπάλληλος που θα ανοίγει και θα κλείνει το Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων, το κολυμβητήριο δεν έχει ακόμη στατικές μελέτες, ενώ τα λειτουργικά έξοδα συντήρησης των πεπαλαιωμένων εγκαταστάσεων των περισσότερων αθλητικών χώρων είναι αδύνατον να αντιμετωπισθούν.
Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Μαντάς δήλωσε:
«Οι μεγάλες αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης που φιλοξενούν δεκάδες ερασιτεχνικά σωματεία και στις οποίες αθλούνται καθημερινά εκατοντάδες συμπολίτες μας είναι έτοιμες να καταρρεύσουν αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα στο επίπεδο της χρηματοδότησης και της ουσιαστικής ενίσχυσης σε ανθρώπινο δυναμικό.
Ο αθλητισμός είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό και εμείς από την πλευρά μας θα πιέσουμε όσο μπορούμε και για να σωθούν οι εγκαταστάσεις και για να μπορούν να λειτουργήσουν με το κατάλληλο προσωπικό σε συνθήκες επάρκειας και ασφάλειας.
Επίσης θα προχωρήσουμε σε διερεύνηση και μέσα από τις διαδικασίες της βουλής των όσων μας αναφέρθηκαν σχετικά με τα ζητήματα των σχέσεων της διοίκησης με την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννενα.
Η δική μας βεβαίως θέση είναι ότι οι δημόσιες εγκαταστάσεις πρέπει να προσφέρονται αποκλειστικά στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και στο κοινό της περιοχής μας.
Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να επισπεύσουν τις όποιες ενέργειές τους και εν όψει του επερχόμενου «σκληρού» χειμώνα. Καλούμε τέλος όσες και όσους αντιλαμβάνονται τον αθλητισμό ως δημόσιο κοινωνικό αγαθό σε κινητοποίηση και συσπείρωση προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα των αθλητικών υποδομών της περιοχής μας. Ο αθλητισμός είναι δικαίωμα όλων μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου