Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε.

Όχι άλλους «πατριώτες» | πιτσιρίκος
Η Ελλάδα χρεοκόπησε πριν από οκτώ χρόνια, είναι ακόμα σε Μνημόνιο, θα είναι σε εποπτεία μέχρι το 2060, η δημόσια περιουσία είναι υποθηκευμένη για 99 χρόνια, οι Έλληνες εγκαταλείπουν μαζικά τη χώρα, η υπογεννητικότητα σπάει ρεκόρ, αλλά το πρόβλημα της Ελλάδας είναι το πώς θα ονομάζεται η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατίας της Μακεδονίας. pitsirikos.net
Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε. Έχουν περάσει 26 χρόνια από την ημέρα που ξεκίνησε το Μακεδονικό -στην ουσία έχουν περάσει πολύ περισσότερα αφού η ΠΓΔΜ προϋπήρχε στην ενωμένη Γιουγκοσλαβία με το όνομα «Μακεδονία»- αλλά εκατομμύρια Έλληνες δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα πως το σύνθημα «Η Μακεδονία είναι ελληνική» είναι ένα εντελώς αποτυχημένο -και λανθασμένο- σύνθημα που κάνει κακό στην Ελλάδα, γιατί εκλαμβάνεται από τους πάντες -και δικαιολογημένα- ως επιθετικό σύνθημα.
Πόσα κράτη ακόμα πρέπει να αναγνωρίσουν την ΠΓΔΜ ως Μακεδονία, για να αντιληφθούν οι Έλληνες πως όλο αυτό είναι ένα λάθος;
Τι άλλο πρέπει να συμβεί, για να αντιληφθούν οι Έλληνες πως η Μακεδονία, ως γεωγραφική περιοχή, δεν είναι αποκλειστικά ελληνική;
Επίσης, δεν αντιλαμβάνομαι πώς γίνεται να μην είναι πια ελληνική η Ελλάδα και να είναι η Μακεδονία.
Δεν είναι κακό να κάνεις λάθος.
Κακό είναι να επιμένεις στο λάθος.
Επίσης, θα ήθελα να μάθω ποιο είναι το αίτημα των Ελλήνων για την ΠΓΔΜ.
Να μην έχει όνομα;
Μα έχει ήδη.
Να εξαφανιστεί από τον χάρτη;
Πώς θα γίνει αυτό;
Αδυνατώ να αντιληφθώ πώς γίνεται να έχουν περάσει 26 χρόνια και οι Έλληνες να επιμένουν σε εθνικά συλλαλητήρια, στα οποία τον τόνο δίνουν άνθρωποι με εξαιρετικά ύποπτες προθέσεις και προσωπικές ατζέντες και φιλοδοξίες.
Δεν γίνεται να μην καταλαβαίνεις πως τα συλλαλητήρια εξυπηρετούν όλους τους άλλους σκοπούς, εκτός από το εθνικό συμφέρον.
Δεν γίνεται να μην βλέπεις το παιχνίδι των ξεπουλημένων αριστερών, των ντεμέκ φιλελεύθερων δεξιών και όλων των ακροδεξιών καθαρμάτων.
Ας δεχτούμε, όμως, πως οι Έλληνες είναι πατριώτες και αυτός είναι ο λόγος που διαμαρτύρονται.
Πού ήταν οι Έλληνες, όταν το Σύνταγμα της χώρας αντικαταστάθηκε από το Μνημόνιο;
Πού ήταν οι Έλληνες, όταν το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος έγινε ΝΑΙ;
Γιατί δεν διαδηλώνουν οι Έλληνες κατά της Τουρκίας, που αμφισβητεί τα νησιά μας; (σ.σ. Μάλλον επειδή οι Τούρκοι δεν θέλουν να τους αλλάξουν όνομα.)
Γιατί δεν διαδηλώνουν οι Έλληνες, όταν ελληνικά νησιά πουλιούνται στο σεΐχη του Κατάρ και στον …Λιονέλ Μέσι;
Έλα μωρέ, οι Σκοπιανοί είναι του χεριού μας. Με τους Τούρκους δεν μας παίρνει.
Πατριωτισμός à la carte.
Βρίσκω γελοίους όσους προσποιούνται τους πατριώτες στο προτεκτοράτο.
Από αυτούς τους «πατριώτες» χάθηκε η χώρα.
Και τώρα θέλουν να βαφτιστούν ξανά στη θολούρα του Μακεδονικού.
Δεν μας απειλούν οι Σκοπιανοί.
Ούτε οι …Εβραίοι που κρύβονται πίσω τους.
Δεν μας απειλούν ούτε οι Γερμανοί, ούτε οι Αμερικανοί, ούτε κανένας άλλος «εξωτερικός εχθρός».
Η Ελλάδα διαλύθηκε -και κινδυνεύει να πάθει ακόμα χειρότερα- από τους εχθρούς που είναι εντός της χώρας.
Έλληνες είναι οι εχθροί της Ελλάδας.
Το να αναζητούμε διαρκώς εξωτερικούς εχθρούς δεν πρόκειται να μας ωφελήσει σε τίποτα.
Εγώ δεν μπορώ να κάνω τον χαζό, ούτε να πουλάω ψεύτικο πατριωτισμό.
Ναι, ξέρω πως η χώρα έχει γεμίσει ηλίθιους.
Το διαπιστώνω διαρκώς.
Αλλά αυτοί οι ηλίθιοι θα πάνε την Ελλάδα στον διάολο. Και θα χαθούν και ανθρώπινες ζωές. Το βλέπω να έρχεται.
Κι εγώ δεν θέλω να γίνει αυτό.
Γιατί την αγαπάω την Ελλάδα. Κι ας μην έχω οικόπεδο στην Ελλάδα.
Δεν θα πω σε κανέναν τι να κάνει.
Αλλά την γνώμη μου θα την γράψω.
Και σ’ όποιον, αρέσει.


Υ/Γ: Αναδημοσιεύω  την άποψη του    γιατί πιστεύω ότι και άλλοι θα υιοθετήσουν μέρος από το αφήγημά του γιατί στη Χώρα μας άρχισε να ανατέλλουν δειλά – δειλά σημάδια  ανάκαμψης  και οφείλουμε    να  τα στηρίξουμε  και όχι να τα σπαταλήσουμε. Άλλωστε δεν είναι υποχρεωτικό για κανέναν να με διαβάζει. Ένα Μπλόγκ έχω και όχι μέσον   ενημέρωσης.
 

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Τι περίμεναν έξω από τα γραφεία των κτηνιάτρων το 1926 οι Βερολινέζοι;



« Το 1830, επιβλήθηκε φόρος στους ιδιοκτήτες σκύλων στο Βερολίνο, αξίας 3 ταλίρων. Ήταν ένα σημαντικό ποσό και το μέτρο είχε ως στόχο να μειώσει την εξάπλωση των ασθενειών, που προκαλούνταν από τα σκυλιά. Τα έσοδα θα χρησιμοποιούνταν για να κατασκευαστούν πεζοδρόμια στην πόλη. Μέσα σε πέντε χρόνια, από το 1830 έως το 1835, ο πληθυσμός των σκύλων στο Βερολίνο μειώθηκε από 5.900 σε 3.300. Με το πέρασμα του χρόνου, η αγάπη των Βερολινέζων για τα τετράποδα επικράτησε και άρχισαν να αποδέχονται τον φόρο. Τα σπίτια γέμισαν πάλι με κατοικίδια και οι δρόμοι με πεζοδρόμια.
Όμως το 1926, σχεδόν έναν αιώνα αργότερα, ο φόρος αυξήθηκε δραματικά.
Το Βερολίνο του μεσοπολέμου είχε ανάγκη τα έσοδα και πλέον οι ιδιοκτήτες σκύλων έπρεπε να καταβάλουν 60 μάρκα, ποσό που θα αντιστοιχούσε σήμερα σε περισσότερα από 500 ευρώ. Η αύξηση οδήγησε τους Βερολινέζους σε δύσκολες αποφάσεις. Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, χιλιάδες περίμεναν έξω από γραφεία κτηνιάτρων για να θανατώσουν τα κατοικίδια τους.
Μέσα σε τέσσερα χρόνια “εξαφανίστηκαν” 40 χιλιάδες σκύλοι………» ( Πηγή : «Η Μηχανή του Χρόνου

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Τι αλλάζει στις 100 δόσεις και τις νέες οφειλές

Διάταξη σωσίβιο για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους που έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους με τη σωτήρια ρύθμιση των 100 δόσεων κατέθεσε το βράδυ της Πέμπτης το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή.
Με τη διάταξη δίνεται η δυνατότητα στους φορολογούμενους να διατηρήσουν τη ρύθμιση των 100 δόσεων καθώς και άλλες ρυθμίσεις τμηματικής εξόφλησης που έχουν πραγματοποιήσει ακόμη και στην περίπτωση που δεν μπορούν να αποπληρώσουν έγκαιρα νέες φορολογικές οφειλές.
Σύμφωνα με το Capital.gr, η αλλαγή αυτή ήταν αναγκαία καθώς από την Πρωτοχρονιά το καθεστώς για τη διατήρηση των ρυθμίσεων αυστηροποιείται σημαντικά.
Ειδικότερα, από το νέο έτος οι φορολογούμενοι θα χάνουν τη ρύθμιση οφειλών που τους έχει χορηγηθεί από τη φορολογική διοίκηση εφόσον δεν ρυθμίσουν ή εξοφλήσουν εμπρόθεσμα τις νέες φορολογικές οφειλές τους.
Ας δούμε με ένα παράδειγμα τι σημαίνει αυτό. Φορολογούμενος έχει ρυθμίσει με τη ρύθμιση των 100 δόσεων ποσό φορολογικών οφειλών ύψους 5.000 ευρώ. Τηρεί ευλαβικά τη ρύθμιση καταβάλλοντας κανονικά την μηνιαία δόση του.
Ο ίδιος φορολογούμενος καλείται στο τέλος Ιανουαρίου να καταβάλει την πέμπτη και τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ ύψους 200 ευρώ.
Εφόσον μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2018 δεν εξοφλήσει τη δόση του ΕΝΦΙΑ ή δεν την εντάξει σε μια νέα ρύθμιση τότε θα χάσει τη ρύθμιση των 100 δόσεων και το ανεξόφλητο υπόλοιπο θα καταστεί ληξιπρόθεσμο και απαιτητό.
Για να διευκολύνει τους φορολογούμενους το υπουργείο Οικονομικών έκανε με τη διάταξη που κατέθεσε το βράδυ της Πέμπτης το αυτονόητο. Έδωσε τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να ρυθμίζουν με την πάγια ρύθμιση των 12 ή 24 δόσεων νέες φορολογικές οφειλές πριν αυτές καταστούν ληξιπρόθεσμες.
Έτσι, ο φορολογούμενος του παραδείγματός μας θα πρέπει το αργότερο έως τις 31 Ιανουαρίου να ρυθμίσει τη δόση του ΕΝΦΙΑ σε 12 δόσεις.
Αυτό που μένει να ξεκαθαριστεί είναι αν το υπουργείο Οικονομικών θα δώσει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να προχωρούν στη ρύθμιση των οφειλών τους μέσω διαδικτύου. Προς το παρόν η δυνατότητα αυτή παρέχεται μόνο εφόσον μια φορολογική υποχρέωση λήξει.
Μετά την ψήφιση της σχετικής διάταξης αναμένεται να δοθεί η δυνατότητα ηλεκτρονικής αίτησης για υπαγωγή στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων και για τις οφειλές που δεν έχουν ακόμη καταστεί ληξιπρόθεσμες. Προς το παρόν η δυνατότητα αυτή δινόταν μόνο με επίσκεψη του φορολογούμενου στην εφορία και κατόπιν έγκρισης του προϊσταμένου της εφορίας.

MEGA ΜΟΥ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΥΧΗ