Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Αξιότιμο κ. Πρωθυπουργό: Μια δίκαιη πρόταση για να βγει η Χώρα από τη δύσκολη θέση.

       Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ ,   

    Η Χώρα μας βρίσκεται και μετά το δυνατό ΟΧΙ σε δύσκολη θέση και για 7η χρόνια δοκιμάζεται με τον κόσμο να αδυνατεί να πληρώσει άλλα βάρη.
Εξαίρεση αποτελούν οι καλυπτόμενοι φοροφυγάδες του μεγάλου πλούτου με την ηγετική ομάδα της πρώην συγκυβέρνησης που εξακολουθεί να περιμένει δικαίωση μέσα από την καταστροφή ή από ένα ατύχημα της χώρας μας για να έλθουν στη συνέχεια ως επενδυτές της δραχμής...
     Άλλωστε την ακέραια ευθύνη την απέδωσαν στους ίδιους και οι φίλοι τους με τις τοποθετήσεις των , τόσο στη Γερμανική Βουλή όσο και στην αποκαλυπτική συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου, χωρίς να δούμε κάποια απάντηση .
     Οι πολιτικοί μας οφείλουν να επιστρέψουν στην πραγματικότητα . Να αποδεχθούν ότι η Ελλάδα δεν χρεοκόπησε τον Ιανουάριο του 2015, μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές . Η Ελλάδα χρεοκόπησε ως αποτέλεσμα των κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ.
    Το ότι κανένας πολιτικός δεν οδηγήθηκε στην Δικαιοσύνη ως υπεύθυνος για την χρεοκοπία δεν αθωώνει κανέναν και δεν σημαίνει πως όλοι έχουμε πάθει αμνησία και δεν θυμόμαστε πότε, ποιοι και για ποιους λόγους οδήγησαν τη χώρα στην χρεοκοπία.
   Όμως , βρισκόμαστε μπροστά στο φάσμα της τραπεζικής ρευστότητας , που ξεκίνησε με την μεταφορά των καταθέσεων σε τράπεζες του εξωτερικού ή όπου αλλού και με την κυβέρνηση στο πεντάμηνο να παρακολουθεί τα γεγονότα χωρίς καμιά παρέμβαση για την αποτροπή αυτής της ταμειακής αιμορραγίας.
   Μάλιστα , υπήρξαν και δημοσιεύματα που έφεραν στο φως της δημοσιότητας λίστες με μεταφορά καταθέσεων (φορολογημένων ή μη) έξω από πρόσωπα πολιτικά τα οποία είχαν την υποχρέωση να διασφαλίζουν την Τραπεζική πίστη!
   Τι πρέπει να γίνει άμεσα τώρα για να τονωθεί η τραπεζική ρευστότητα και το χειρότερο να μην εδραιωθεί το λόμπυ της δραχμής που καραδοκεί για δήθεν επενδύσεις με υποκρυπτόμενο σκοπό την αισχροκέρδεια ;
    Προτείνουμε λοιπόν στον κ. Πρωθυπουργό , στους αρμόδιους υπουργούς , στους ασκούντες εξουσία αλλά και στα κομματικά στελέχη να κινηθούν άμεσα σε  ΠΝΠ για  κούρεμα, όσων καταθέσεων νόμιμα έχουν μεταφερθεί στο εξωτερικό από το 2010 και μετά, ή στην έκδοση σχετικής διοικητικής πράξης με την οποία θα καλείται ο πολιτικός που μετέφερε τις καταθέσεις έξω να τις επαναφέρει μέσα στην προθεσμία της διοικητικής επίλυσης , διαφορετικά να αναζητηθεί φόρος ( κούρεμα) ποσοστού 30%.
   Θεωρούμε ότι είναι δίκαιο και ως δίκαιο οι πρώτοι που θα την υιοθετήσουν θα είναι οι πρώην πρωθυπουργοί και όσοι άσκησαν οικονομική εξουσία από κυβερνητική θέση.
 

 http://kranasg.blogspot.gr/2015/03/174.html

ΤΑ 174 ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ ΛΕΦΤΑ ΕΞΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου