Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

   Ο Δήμος Παμβώτιδας κλείνει  σε  μια γενικευμένη απογοήτευση.. 
                                                                                      
Ο  Δήμος Παμβώτιδας  κλείνει αφήνοντας εξ αιτίας της Δημ. Αρχής  μια  γενικευμένη απογοήτευση  στους συμπολίτες μου:
 -   Φεύγει ο Δήμαρχος χωρίς καν  να βάλλει την υπογραφή του σ΄ ένα σημαντικό έργο , παρότι  παρέλαβε 3 εκ ευρώ και  στο ταμείο έβαλε το 2008 επιπλέον  από την αποζημίωση ποσό  2.4 εκ.  ευρώ,  για την  οποία οφείλει να  αποδώσει λογαριασμό σε ποια έργα  απορροφήθηκε.
  - Κληρονομεί στον  νέο  Δήμο  χρέη από άσκοπα δάνεια που πήρε, χάσιμο χρημάτων 1,2 εκ.  ευρώ από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ ,  και αφήνει ημιτελή έργα  που  παρέλαβε  από εμάς  εδώ και τέσσερα χρόνια, όπως είναι το έργο της Ύδρευσης,  το αποχετευτικό, τα Πνευματικά κέντρα, ο δρόμος  της  παράκαμψης του  Κατσικά  δηλ. η οδός Μ. Αλεξάνδρου κ.ά.
 Αναφορικά με  το έργο της ύδρευσης,  που τέσσερα χρόνια μονότονα  επαναλάμβανε ως έργο του ,   θέλω να υπενθυμίσω ότι βρήκε  θεωρημένη τη μελέτη  με  εξασφαλισμένα τα χρήματα από εμάς και έτοιμες τις γεωτρήσεις, και το μόνο που έκανε  ήταν να  δημοπρατήσει ένα μέρος  της ύδρευσης ποσού 1.8 εκ. ευρώ  τον Μάρτιο του 2009μ  και να εγκαταστήσει τον εργολάβο  μετά από ένα χρόνο,  το 2010!.
  Ας είναι καλά η κ. Γενική Γραμματέας,  την οποία και δημόσια  την ευχαριστώ, όπου βλέποντας την ανεπάρκειά του , όχι μόνον  ενέταξε στο ΕΣΠΑ το μεγαλύτερο μέρος του έργου ποσού 4.3 εκ. ευρώ,  αλλά  η  ίδια  το δημοπράτησε και  το εκτελεί,  όπως  ενέταξε  και το άλλο έργο της  αλλαγής του δικτύου  στο Κουτσελιό, μελέτη που επίσης  είχαμε αναθέσει και παρέλαβε πολύ καθυστερημένα.
  Το μόνο έργο για το οποίο  μπορεί να ¨  υπερηφανεύεται ¨  εισαγωγικά , είναι  η κατασκευή  του γηπέδου Κουτσελιού , που  το κατάντησε  γεφύρι της Άρτας, προπαγανδίζοντας ότι δεν τον  άφησε η αντιπολίτευση να διαχειριστεί τα χρήματα  μόνος του σαν  να ήταν  δικά του.
    Κλείνοντας  και επειδή τα πιο σημαντικά έργα  έχουν να κάνουν με το Ρυθμιστικό ,με τη λίμνη,  τους  κόμβους της Εγνατίας, τις χρήσεις γης , τις κατολοσθητικές μελέτες , τις αποκαταστάσεις των πληγέντων, τις αντιπλημμυρικές μελέτες, τις μελέτες αποχέτευσης , τις επεκτάσεις  σχεδίων , κ.ά. καλώ τη  δημ. αρχή του νέου Δήμου καθώς και τους νεοεκλεγμένους  δημ. συμβούλους,
 πρώτον να αποκαταστήσουν  τους τραυματισμένους  δημοκρατικούς θεσμούς , να επανεκκινήσουν  τα έργα και τις αναπτυξιακές δράσεις της Δημοτικής Ενότητας  Παμβώτιδας  και να επανασυστήσουν   το συμβούλιο νεολαίας το οποίο διέλυσαν  και για το οποίο είχαμε  αφήσει  εξοπλισμένη αίθουσα  με επτά (7)  υπολογιστές τους οποίους σύμφωνα με  απάντηση , σε ερώτησή μας , του  δημοτικού συμβούλου κ. Βήκα , πέταξαν, γιατί   δήθεν ήταν χαλασμένοι θέμα που χρειάζεται  να διερευνηθεί.
  Ο απερχόμενος  Δήμαρχος   θα μείνει    στην ιστορία  ως Δήμαρχος της αλαζονικής  συμπεριφοράς  , της ανευθυνότητας , της ανεπάρκειας ,του χειροφιλήματος  και γενικά  ο Δήμαρχος του τίποτα.  
Είπαμε οι εκλογές είναι τζάμπα , τον λογαριασμό τον πληρώνουμε μετά. Καλές γιορτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου