Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Tσίπρας: Εμείς δεν είμαστε μπαταχτσήδες -Δεν θα αγνοήσουμε το χρέος |

Πέντε δεσμεύσεις , μεταξύ των οποίων η αναγνώριση των υποχρεώσεων της χώρας έναντι των πιστωτών, παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την περιοδεία του στη Θράκη όπου άνοιξε η αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε ομιλία του στην Κομοτηνή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε «άνοιγμα» σε μια ευρύτερη δεξαμενή ψηφοφόρων λέγοντας πως « η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι η τελευταία ελπίδα για ολόκληρο τον Ελληνικό λαό. Όχι μόνο για τους αριστερούς, για τους ριζοσπάστες, για τους κομμουνιστές. Αλλά και για τον κάθε δημοκράτη, τον κάθε πολίτη, όποιο κόμμα κι αν στήριζε μέχρι χθες».
Σχολιάζοντας την εν εξελίξει διαπραγμάτευση κυβέρνησης-Τρόικα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «παρωδία». «Παριστάνουν τους σκληρούς διαπραγματευτές για να αποτρέψουν δήθεν τα χειρότερα που η τρόικα απαιτεί» είπε για τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο, «κάνουν και το λιοντάρι δηλαδή, αλλά μας προετοιμάζουν και για τη νέα τους υποχώρηση, που θα σημαίνει νέα δεινά και νέα δεσμά».
Πρόκειται όμως για «άλλη μια πράξη της ίδιας κωμωδίας», παρατήρησε. «Από τη μια ο λύκος της χρεοκοπίας, της απόλυτης καταστροφής, της εξόδου από το ευρώ και λοιπά και λοιπά. Και από την άλλη η Κοκκινοσκουφίτσα του κου Σαμαρά, του Βενιζέλου και του Στουρνάρα. ο success story».
Ακολουθούν οι πέντε δεσμεύσεις του Αλέξη Τσίπρα, όπως τις παρουσίασε κατά την ομιλία του στην Κομοτηνή
- διασφάλιση τροφής, ρεύματος, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, θέρμανσης, παιδεία, προστασίας και των στοιχειωδών ανθρωπίνων και δημοκρατικών δικαιώματων.
- αποπληρώμή του χρέους προς τον λαό και εν συνεχεία προς τους πιστωτές. «Θα ξεπληρώσουμε το χρέος μας στο λαό και μετά θα ασχοληθούμε με το χρέος. Το οποίο δε θα αγνοήσουμε. Γιατί εμείς δεν είμαστε μπαταχτσήδες σαν τους φίλους μας τους Γερμανούς που 70 χρόνια μετά ακόμα να ξεπληρώσουν το κατοχικό δάνειο και τις επανορθώσεις», είπε ο κ. Τσίπρας και προσέθεσε: «Εμείς προτείνουμε και θα διαπραγματευτούμε τη μόνη αξιόπιστη, ρεαλιστική και βιώσιμη λύση για το χρέος: Ευρωπαϊκή διάσκεψη για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του, όπως το 1953 για τη Γερμανία».
- Τερματισμό της φοροεπιδρομής στους αδύνατους. «Θα ξετρυπώσουμε τους έχοντες και κατέχοντες, σε όποια λίστα κι αν κρύβονται, για να πληρώσουν τους φόρους που τους αναλογούν», είπε.
- Αλλαγή εκ βάθρων του πολιτικού συστήματος και της δημόσιας διοίκησης. Εμβάθυνση της δημοκρατίας και παραχώρησης προτεραιότητας στη θεσμική προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης.
- Απόδωση ευθυνών σε όσους «εγκλημάτησαν κατά του ελληνικού λαού», λέγοντας ότι «θα πληρώσουν» και ότι «όπως στην αρχαία τραγωδία μετά την ύβρη θα έλθει η Νέμεσις». Οπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «δημοκρατικά, συντεταγμένα, η δικαιοσύνη θα κληθεί να επιβάλει την κάθαρση και την τιμωρία των λίγων που πλούτισαν εις βάρος του δημοσίου και των πολλών».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου