Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

ΥΠΟΙΚ: Στα 2,9 δισ. € το πρωτογενές πλεόνασμα

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος το 2013 και τελικά ανήλθε στα 2,9 δισ. ευρώ , όπως ανέφερε την ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με τον ίδιο, από το ποσό αυτό το 1 δισ. ευρώ θα δαπανηθεί στην αποπληρωμή του χρέους της χώρας όπως προβλέπεται από τη δανειακή σύμβαση, 1 δισ. ευρώ θα πάει στην αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τους ιδιώτες, 350 εκατ. ευρώ θα καλύψουν τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών και των εισφορών των εργαζομένων για το 2014, ενώ τα 500 εκατ. ευρώ -όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός- θα δοθούν ως κοινωνικό μέρισμα.

Η διανομή του κοινωνικού μερίσματος θα γίνει εφάπαξ τον Μάιο με τα εισοδηματικά κριτήρια που ισχύουν για την χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος.

ΔΡΑΣΗ: Η αλήθεια για το "πρωτογενές πλεόνασμα" 

"Λεφτά υπάρχουν" από την αναβολή πληρωμής συντάξεων, την περικοπή Δημοσίων Επενδύσεων και την υπερφορολόγηση
Μύρισαν εκλογές και ο κ. Σαμαράς βγήκε να μοιράσει λεφτά. Που τα βρήκε.
Όπως αποκάλυψε σήμερα ο κ. Ρεν μεγάλο μέρος του «πρωτογενούς πλεονάσματος» είναι λογιστικό και προέρχεται από την καθυστέρηση απονομής των συντάξεων[1].
Ένα άλλο μέρος προέρχεται από τη περικοπή του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων και ένα τρίτο μέρος από υπερφορολόγηση που οδηγεί εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά στη χρεοκοπία.

Πλασματικό πλεόνασμα που μετατρέπεται σε προεκλογική εξαγορά ψήφων από τον κ. Σαμαρά.
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τίποτε δεν λησμόνησαν, για τίποτε δεν έμαθαν και για τίποτε δεν μετάνιωσαν. Κάνουν πάλι ακριβώς τα ίδια που μας οδήγησαν εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου