Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Η τηλεοπτική συνέντευξη του κ. Γκόντα που "άναψε φωτιές" και η σκληρή απάντηση της Δημοτικής Αρχής

Οι ισχυρισμοί για το ύψος του ελλείμματος και το αιματηρό περιστατικό στο Σπήλαιο Περάματος από τηλεοπτικού βήματος, προκάλεσαν την αντίδραση της Δημοτικής Αρχής που απάντησε με μια υψηλών τόνων ανακοίνωση
Με μία σκληρή ανακοίνωση απαντά η Δημοτική Αρχή στους ισχυρισμούς που διατύπωσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Νίκος Γκόντας, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του, στον τηλεοπτικό σταθμό ITV και στην εκπομπή "Puzzle" του Βλάση Ντόκα.
Ο κ. Γκόντας για μία ακόμη φορά επανέλαβε τον ισχυρισμό του πως το έλλειμμα στο ταμείο του Δήμου συνδέεται άμεσα με τη διπλή τραγωδία στο Πέραμα. Όσον αφορά το ύψος του ελλείμματος, αυτό –σύμφωνα, πάντοτε, με όσα δήλωσε στην ίδια συνέντευξη ο πρώην Δήμαρχος Ιωαννίνων- ανέρχεται στα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.
Ο κ. Γκόντας έχει διατυπώσει τους ίδιους ισχυρισμούς και σε άλλες συνεντεύξεις του, ενώ σχετικά ερωτήματα έχει θέσει και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η δημοτική αρχή τον έχει καλέσει να αποδείξει τους ισχυρισμούς του, ωστόσο ο κ. Γκόντας απαντά πως η διερεύνηση του θέματος είναι δουλειά της δικαιοσύνης.
Η Δημοτική Αρχή απαντά σε υψηλούς τόνους και με μία σκληρή ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για «πράξη πολιτικής ανηθικότητας».
Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρει:

Για μία ακόμη φορά, ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» Νίκος Γκόντας, χρησιμοποιώντας αναπόδεικτους ισχυρισμούς και αποσκοπώντας στη δημιουργία εντυπώσεων, συνδέει τα θλιβερά γεγονότα στο Πέραμα με το έλλειμμα στο Δήμο Ιωαννιτών.
Με τον τρόπο αυτό σπιλώνει τη μνήμη αθώων ανθρώπων και των οικογενειών τους. Πρόκειται για πράξη πολιτικής ανηθικότητας.
Όπως όλα τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου έτσι και το Σπήλαιο Περάματος εκτελεί δικό του, εγκεκριμένο προϋπολογισμό, με μοναδικό τραπεζικό λογαριασμό εσόδων κι εξόδων, στην Τράπεζα Ηπείρου και βρίσκεται υπό τον συνεχή έλεγχο όλων των αρμοδίων υπηρεσιών.
Από όλους τους ελέγχους που διενεργήθηκαν, άμεσα, μετά τα θλιβερά γεγονότα (Οικονομική Υπηρεσία, Ορκωτοί Λογιστές, Ελεγκτικό Συνέδριο) αποδείχθηκε περίτρανα η άψογη οικονομική διαχείριση στο Σπήλαιο Περάματος.
Τα στοιχεία των ελέγχων αυτών παρουσιάστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο κ. Γκόντας τα γνωρίζει αλλά συστηματικά τα αποκρύπτει.
Τα έσοδα του Σπηλαίου Περάματος κυμαίνονται ετησίως από 250 μέχρι 300 χιλιάδες ευρώ και δαπανώνται σε μισθοδοσία των εργαζομένων, απαραίτητες προμήθειες και για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων.
Η πραγματικότητα λοιπόν δεν έχει καμία σχέση με τα μυθεύματα του κ. Γκόντα.
Τα περί ελλείμματος τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ αποτελούν ψεύδη και συκοφαντίες. Ο κ. Γκόντας οφείλει να καταλάβει πως ακόμη και ο λαϊκισμός έχει όρια
ΣΧΟΛΙΟ: Δηλαδή το δίλημμα του πολίτη στις επικείμενες εκλογές ποιο θα είναι; το ύψος του ελλείμματος ή τα συσωρευμένα χρέη;
Υπαρχουν και άλλεις δημοτικές  διακηρυξεις με άλλο περιεχόμενο που δομούν μια  ολοκληρωμένη δημοτική  στρατηγική  στους παρακάτω   άξονες:
-  Διαμόρφωση του πλαισίου  για το ρόλο του δήμου
- Ανάπτυξη ενός συστήματος αποτελεσματικού  κοινωνικής  προστασίας
- Βελτίωση των όρων της ¨καλής διακυβέρνησης (λογοδοσία,  διαφάνεια κλπ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου