Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Μήπως σας ενδιαφέρει η φορ. ενημέρωση;


      1.- Στις περιπτώσεις αποστολών εμβασμάτων που πραγματοποιούνται από κοινούς λογαριασμούς πρέπει να γίνεται καταρχήν ισομερής επιμερισμός αυτών μεταξύ των συνδικαιούχων του λογαριασμού προέλευσης του εμβάσματος. Σε περίπτωση που ο ελεγχόμενος επικαλείται διαφορετική αναλογία των χρηματικών αυτών ποσών οφείλει να αποδείξει με κάθε πρόσφορο μέσο τον ισχυρισμό του. Επί αμφισβήτησης του ισχυρισμού του ελεγχόμενου από τη φορολογική αρχή, αυτή οφείλει να αιτιολογήσει την αναλογία που επικαλείται, εάν αυτή είναι διαφορετική του ισομερούς επιμερισμού. Η αιτιολόγηση αυτή πρέπει να είναι ειδική και εμπεριστατωμένη (ΔΕΔ 1037/2016).
     2.-Αν το εισόδημα με βάση το οποίο γίνεται η βεβαίωση του φόρου προσδιορίζεται κατά τρόπο τεκμαρτό, ο φόρος που αναλογεί στο τεκμαρτό αυτό εισόδημα λαμβάνεται υπόψη για τη βεβαίωση της προκαταβολής φόρου.

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Απολαύστε το ..... δίνοντας στον εαυτό σας χρόνο να χαλαρώσει να ξεκουραστεί και να γαληνέψει στη μαγεία της μουσικής.

Καλημέρα , καλή εβδομάδα

     Παρά τις δυσμενής μετρήσεις και τις δημοσκοπήσεις νέος ένοικος του Λευκού Οίκου είναι ο Ντόναλντ Ντραμπ. Το μέλλον θα δείξει πως θα επηρεαστούν οι χώρες του πλανήτη από την πολιτική διακυβέρνησης του νέου πλανητάρχη και ιδιαίτερα ποιες θα είναι οι εξελίξεις που θα αφορούν τη χώρας μας, η οποία δοκιμάζει τις αντοχές της καθώς για έβδομη συνεχή χρονιά βρίσκεται κάτω από την βαριά μπότα των μνημονίων.
 

Παραδοσιακός τρόπος συναλλαγών με τις Δ.Ο.Υ.




Οι  πληρωμές με πλαστικό χρήμα , η διασύνδεση των μηχανισμών με το  taxis και η πληρωμή των μισθών  θα  πάρουν  τον δρόμο για την νομοθέτησή τους, εφόσον εγκριθούν από τους  θεσμούς.