Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Ερωτήματα Νικολούδη που ζητούν απαντήσεις

  Εκλογές έχουμε και είναι μια χρυσή ευκαιρία να πληροφορηθεί ο φορολογούμενος το ύψος των θαλασσοδανείων της ΑΤΕ που δόθηκαν σε επιλεγμένους επιχειρηματίες και σε γεωργικούς συνεταιρισμούς.
    Ειδικότερα τα πολιτικά κόματα, τα τηλεοπτικά κανάλια ενημέρωσης, γνωστοί επιχειρηματίες αλλά και οι γεωργικοί αγροτικοί συνεταιρισμοί και οι ενώσεις των ,οφείλουν για λόγους διαφάνειας να ενημερώσουν τους πολίτες και τα μέλη των τοπικών οικονομιών αν έχουν εξυπηρετηθεί τα δάνεια , δίδοντας έτσι μια καθαρή απάντηση στα όσα κατήγγειλε ο κ. Νικολούδης ,ο οποίος μεταξύ των άλλων είπε:
  « Ότι οι χορηγήσεις των δανείων – των δανικών και αγύριστων – δεν δινόταν σε τυχαία πρόσωπα. Δίνονταν σε επιλεγμένα πρόσωπα και φορείς, εξυπηρετούσε συγκεκριμένες πολιτικές επιδιώξεις και κυρίως δεν γινόταν με κριτήρια τραπεζικά. Κατά τη γνώμη μου υπάρχει το νομικό πλαίσιο να πληρώσουν όσοι, διαχρονικά, αυτή τη φρικτή δεκαετία για την οικονομία, για τη χώρα, για την πολιτική ζωή στη χώρα, από το 2000 – 2010, κυβέρνησαν αυτό τον τόπο. Έχουν βαρύτατες ευθύνες, ποινικές κάποια συγκεκριμένα πρόσωπα και πολιτικές κάποια άλλα. "
   Οι πολίτες , λόγω των εκλογών , επιμένουν στο θέμα των πολιτικών ευθυνών και ζητούν να δοθούν στη δημοσιότητα οι κινήσεις των δανείων καθώς και το ύψος αυτών που συνεχίζουν να παραμένουν ανεξόφλητα και ως είθισται 5 δισεκατομμύρια θα μεταφερθούν με την εκκαθάριση στις πλάτες του δημοσίου δηλαδή στα συνήθη κορόιδα!!!
   Γιατί να μην μάχεται το πολιτικό σύστημα για κυβέρνηση Ειδικού σκοπού ή εθνικής ενότητας;

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Γιάννης Καραγιάννης στο ΣΔΟΕ

Τις υπηρεσίες του ΣΔΟΕ Ιωαννίνων επισκέφτηκε σήμερα το πρωί κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με τον υποψήφιο βουλευτή κ. Γιάννη Καραγιάννη και τον πρώην οικονομικό επιθεωρητή κ. Γιώργο Κρανά.Η συζήτηση με τον προϊστάμενο κ. Βασίλειο Ντάνη και τους υπαλλήλους – ελεγκτές, περιστράφηκε γύρω από τον νευραλγικό ρόλο του ΣΔΟΕ στα ζητήματα της φοροδιαφυγής, των εσόδων, των προληπτικών ελέγχων και της αποδοχής της υπηρεσίας από την κοινωνία.Η απαξίωση του ΣΔΟΕ από τις προηγούμενες κυβερνήσεις με το δήθεν "νέο, δίκαιο και απλό" φορολογικό σύστημα και τις αλλαγές στον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, γιγάντωσε τη φοροδιαφυγή και δημιούργησε πρόσθετα προβλήματα στα έσοδα.Οι μάχιμοι ελεγκτές του ΣΔΟΕ Ιωαννίνων αναφέρθηκαν στην...
υποστελέχωση της υπηρεσίας, στην επιτακτική ανάγκη εισαγωγής συστήματος ηλεκτρονικών συναλλαγών και διάδοσης πλαστικού χρήματος. Επισήμαναν ακόμη ότι η αναδιάταξη της υπηρεσίας θα πρέπει να κεφαλαιοποιήσει την εμπειρία και την τεχνογνωσία των στελεχών και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους.